Cosul este gol

Renuntarea la cumparare

 1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

2.   Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

- produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);
- furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
- programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
- furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;
- produse aduse in urma unor comenzi speciale.
- produse consumabile desigilate

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3

 

3.   Exercitarea dreptului de retragere

    Consumatorul informeaza protuners.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin trimiterea unei adrese catre contact@protunes.ro  .
    In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata.

 

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

    a. Costuri suportate de catre cumparator:
        Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )
        Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );
    b. Costuri suportate de catre vanzator:
        Produsele neconforme cu specificatiile producatorului sau cu cele din oferta vanzatorului.
        Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
        Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie(defectul de nefunctionare trebuie semnalat in primele 48 ore de la receptie). Se poate opta pentru inlocuirea cu un alt produs sau rambursarea integrala a contravalorii.

 

5.   Rambursarea sumelor

    Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)
    Conform art. 24 punctele 2 si 3 , ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, protuners.ro va prelungi termenul in mod corespunzator.
    Rambursarea se va face prin transfer bancar sau dupa caz in magazinele noastre de desfacere .
 
spacer
Tel./fax: +4 0363 401 623
Tel mobil1: +4 075 351 4901
Program: L-V 8:00-19:00
E-mail: contact@protuners.ro
Website detinut de Gaulica Radu P.F.A, CIF: 31671758, Reg.Com: F06/459/2013